شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۷
جایگاه فقه حکومتی در تحقق گام دوم انقلاب بررسی شد

حوزه/ نشست علمی «جایگاه فقه حکومتی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی»، با حضور کارشناسان حوزوی، در مجتمع فرهنگی اقامتی آفتاب ولایت مشهد مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، نشست علمی «جایگاه فقه حکومتی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی» به همت پایگاه فقه حکومتی وسائل و با همکاری حوزه علمیه خراسان، خبرگزاری رسا، مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام و مدرسه علمیه اسلام‌شناسی حضرت زهرا(س)، در مجتمع فرهنگی اقامتی آفتاب ولایت مشهد مقدس برگزار شد.

در این نشست علمی حجت الاسلام والمسلمین سید حسن وحدتی شبیری رئیس دانشگاه علوم رضوی، حجت الاسلام علی اکبر نوایی مسئول امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان، خانم مقدسی مدیر مدرسه علمیه اسلام‌شناسی حضرت زهرا(س) و علیرضا داودی سردبیر پایگاه تخصصی فقه حکومتی وسائل به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

در ابتدای این نشست علیرضا داودی پیرامون به تعریف فقه حکومتی و آرای مختلفی که در این زمینه وجود دارد پرداخت و با توجه به اهمیت تحقق گام دوم انقلاب اسلامی، تبیین جایگاه فقه حکومتی را در این عرصه ضروری دانست.

 دینی کردن جامعه؛ رسالت بزرگ فقه حکومتی

در ادامه خانم مقدسی یکی از مهم‌ترین کارکردهای فقه حکومتی را تأثیر در زمینه اهداف خانواده دانست و بیان داشت: وقتی حکومت، اسلامی است باید تمام قوانین ما بر اساس اسلام و احکام مسلم شرع باشد. حال یکی از مهم ترین ارکان اسلام، خانواده است.

وی افزود: برای خانواده سه مسئله کلی می توان در نظر گرفت که فقه حکومتی در هر سه نقش بسیار مهمی را دارد. اولین مسئله تشکیل خانواده است؛ ما معتقدیم روابط بین زن و مرد باید قانون‌مند باشد و یکی از راه های اساسی در رسیدن به این مهم، تشکیل خانواده بر اساس شرع است.

مدیر مدرسه علمیه اسلام‌شناسی حضرت زهرا(س) به سلامت خانواده تأکید کرد و اظهار داشت: سلامت خانواده دومین مسئله مهم پیرامون خانواده است؛ باید توجه داشت که اگر بخواهیم خانواده سالمی داشته باشیم لاجرم باید جامعه سالمی داشته باشیم و بدون شک برای رسیدن به این مهم، فقه حکومتی نقش خود را نمایان می کند.

 استاد حوزه علمیه خواهران، رسالت فقه حکومتی را دینی کردن جامعه دانست و گفت: همان‌طور که اشاره شد تمام قوانین باید بر اساس اسلام باشد؛ حجاب یکی از قوانین مسلم شرع است. لازم است فقها برای تبیین و ترویج حجاب بر اساس فقه حکومتی اقدامات لازم را انجام دهند.

وی تصریح کرد: در این راستا توجه به یک نکته بسیار مهم است؛ وقتی صحبت از حجاب می شود مسئله حضور زنان در اجتماع نیز مطرح می شود چراکه حجاب در اجتماع معنا پیدا می کند و نمی توان پذیرفت اهمیتی که در آیات و روایت پیرامون حجاب وارد شده تنها به حجاب در درون خانواده تعلق گیرد.

مقدسی ادامه داد: همانطور که اشاره شد، هدف ابتدایی کانون خانواده تنظیم روابط زن و مرد است. هدف میانی شرع از تشکیل خانواده، تنظیم نسل است. نبی اکرم(ص) فرمودند، «تَنَاکَحُوا تَنَاسَلُوا تَکْثُرُوا فَإِنِّی أُبَاهِی بِکُمُ اَلْأُمَمَ یَوْمَ اَلْقِیَامَةِ وَ لَوْ بِالسِّقْطِ؛ نکاح کنید تا بسیار شوید به درستی که من فخر می‌کنم به شما امّت‌ها در روز قیامت و اگر چه از شکم ساقط‍‌ شود».

مدیر مدرسه علمیه اسلام‌شناسی حضرت زهرا(س) از جمله مسائل مهم در این زمینه، غرباگری دانست، و بیان داشت: بسیاری از بچه ها (جنین هایی) که در راستای دستور غرباگری سقط می شود، سالم هستند. نقش فقه حکومتی در این زمینه توجه به نسل شیعه است؛ لازم است فقها و علما که متولی اصلی هستند، به این موضوع بپردازند.

وی اضافه کرد: سوال اساسی ما این است که سقط فرزندان در این مورد بر اساس کدام دستور شرع است؟! مادری که چندین ماه فرزند خود را با اضطراب حمل کرده است، بر اساس چه حکمی اقدام به سقط جنین و فرزند خود می کند در حالی که ادامه حیات او می تواند در حفظ جمعیت شیعه نقش مهمی داشته باشد.

استاد حوزه علمیه خواهران هدف نهایی از کانون خانواده در اسلام را تشکیل خانواده دانست و تاکید کرد: ترویج خشونت در سریال ها و فیلم ها امری است که به این هدف لطمه می زند. مسئله این است که اگر دولت اسلامی به این مسائل رسیدگی نکند، اسلامیت آن زیر سوال خواهد رفت.

فقه حکومتی نقش بسزایی در تحقق گام دوم دارد

مقدسی با اشاره به وسیع بودن حیطه فقه حکومتی گفت: ما در گام دوم باید برای اسلامیت نظام قدم های بلند تری برداریم که بی شک فقه حکومتی نقش تاثیر گذاری در این خصوص دارد. لازم است فقها و علمای بزرگوار در این زمینه اقدام قابل توجه داشته باشند چراکه این تکلیف، در وهله اول متوجه آنها خواهد بود.

وی، حل مشکلات فقهی بانک ها را  امری لازم در این عرصه دانست و خاطرنشان کرد: آیا می توان ادعا کرد بانک ها تاکنون احکام شرع را رعایت کرده اند؟ در حالی‌که تاثیر مخرب لقمه حرام در خانواده بر کسی پوشیده نیست.

انتهای پیام

منبع: پایگاه تخصصی فقه حکومتی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha